Milledi Brut Magnum (1,5 L) 2016

325,00 lei

An

Culoare

Alcool

Vinificare

Țara

Producator

Soi

SKU: 702

Descriere

Ferghettina Franciacorta Brut Milledi 2016 (1,5 L)

Perioada optimă de consum: 2019-2024

Producător:  Ferghettina – Franciacorta, Brescia (Lombardia)

Soi: 100% Chardonnay – struguri nedezciorchinați

Culoare: galben-pai cu reflexii aurii și verzui

Miros: foarte proaspăt și elegant, cu note intense de citrice și flori albe

Gust: complex, vivace, cu perlaj fin, persistent, arome proaspete și intense de citrice, împletite cu note minerale și de bioșă care îi conferă greutate și o textură foarte fină; mineralitatea puternică și aciditatea ispititoare conduc spre sfârșitul persistent

Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu preparate din pește, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi

Alcool: 12,5%

Dozaj: Brut – 4 g/l

Temperatura de servire: 6-8°C

Maturare pe drojdii: 36 luni

Număr de sticle produse: 55.000 de 75 ml și 1000 de Magnum (1,5 l)

Fermentația alcoolică are loc în tancuri de inox, la o temperatură constantă de 16-18°C. Vinul de bază rămâne în tancuri până în primăvara anului viitor.

Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională – a doua fermentație are loc în sticlă.

Franciacorta Nonvintage (NV) – adică, produsă din struguri din mai mulți ani – poate fi pusă în vânzare după cel puțin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, în cazul șampaniei).

Franciacorta Satèn se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay și Pinot Blanc – max 50%). Este renumită pentru gustul ei catifelat și perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticlă, față de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.

Franciacorta Rosé trebuie să conțină minimum 35% Pinot Noir și maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.

Franciacorta Millesimato sau Vintage – adică, produsă din recolta unui singur an – poate fi pusă pe piață la cel puțin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca șampania).

Franciacorta Riserva se face numai din vinuri provenite din ani excelenți și trebuie să stea mulți ani în contact cu drojdiile. Vinul poate fi pus în vânzare după minimum 67 de luni (cinci ani și jumătate) de la recoltare.