Descriere
Vallepicciola ”Mordese” Cabernet Franc 2017
Perioada optimă de consum: 2020-2026
Producător: Vallepicciola – IGT Toscana (Pievasciata, Castelnuovo Berardenga)
Soi: 100% Cabernet Franc
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: parfum de prune, pudră de cacao și cireșe negre în alcool, cu note balsamice și picante
Gust: intens, tound, structurat și catifelat, cu corp plin, textură frumoasă, tanini fini, mătăsoși și sfârșit persistent
Recomandări gastronomice: fripturi și grătare, tocăniță din carne roșie, vânat, paste cu sos roșu, brânzeturi maturate
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 18-20°C
Fermentație alcoolică și macerare în cuve de inox. Fermentație malolactică în baricuri franțuzești 100% noi. Maturat 14-16 luni în baric și 8-10 luni la sticlă.
96 Puncte Luca Maroni
93 Puncte James Suckling: ”Arome intense de mure și afine cu note de ciocolată și flori uscate. De asemenea, puțină salvie. Corpolent. Tanini medii, catifelați și sfârșit aromat. Beți-l sau păstrați-l.”