Descriere
Oremus Petrács 2017
Perioada optimă de consum: 2019 – 2034
Producător: Tempos Vega Sicilia-Oremus – Tokaj, Ungaria
Soi: Furmint – vițe vechi de peste 60 ani, struguri culeși manual din cea mai bună vie a domeniului situată în satul Tolcsva
Culoare: galben-pai
Miros: formidabil, cu parfum proaspăt de fum, pere, lime, portocale roșii, marzipan, caise și ceai
Gust: puternic, concentrat și picant, foarte mineral, cu aciditate puternică și sfârșit lung, curat și salin
Recomandări gastronomice: pui, pește – inclusiv, somon, scoici și brânzeturi
Alcool: 13%
Zahăr rezidual: 2,7 g/l
Aciditate: 7,5 g/l
Temperatura de servire: 10°C
Număr de sticle produse: 6.000
Fermentat în butoaie noi de stejar franțuzesc și unguresc. Maturat 3 luni în butoaie de stejar, cu batonaj săptămânal și 5 luni fără batonaj. În luna august, vinul a fost mutat în cisterne de inox și maturat încă 6 luni. Îmbuteliat în februarie 2019. Vinul poate fi băut acum, dar poate fi păstrat 15 ani în condiții optime: 12-14°C și 60% umiditate relativă.