Descriere
Livio Sassetti Brunello di Montalcino Pertimali 2017
Perioada optimă de consum: 2023 – 2040
Producător: Azienda Sassetti Livio Pertimali – Brunello di Montalcino DOCG
Soi: 100% Sangiovese Grosso (Brunello) – viticultură biodinamică, struguri culeși manual
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: încântător, de cireșe negre, mure, prune și condimente dulci
Gust: profund și concentrat, structură formidabilă, aciditate proaspătă și tanini eleganți, catifelați și rotunzi, cu arome de fructe roșii de pădure coapte și note saline și florale spre sfârșit
Recomandări gastronomice: fripturi preparate cu vin, vânat, brânzeturi mediu maturate
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 14-16°C
Fermentat în cuve de inox la tremperatură controlată de 28-29°C. Maturat 36 luni în butoaie de stejar sloven de 33 hl și 6 luni la sticlă.
94 Puncte James Suckling: ”Cireșe negre și ciuperci cu subtonuri de flori uscate. Corpolent, cu tanini fini, catifelați și sfârșit suculent. Taninii sunt foarte rafinați pentru un 2017. Încercați-l începând din 2023.”
Ediția 2016 – 100 Puncte James Suckling: ”Mure, nuci negre și cireșe negre, cu o tonă de tanini puternici, dar moi și fini. Un pic de lemn afumat, tanini din lemn și trufe negre. Corpolent, puternic și plin de surprize. Pe palatin, o evoluție care nu se mai termină. Arome de pământ umed, măsline negre și ciuperci porcini. Are nevoie de timp pentru a catifela. Sfârșit înnebunitor. Încercați-l după 2025.”