Descriere
Feudo Arancio ”Passiari” 2020
Perioada optimă de consum: 2021-2025
Producător: Feudo Arancio – Terre Siciliane IGT
Soi: 75% Syrah, 25% Nero d’Avola
Culoare: roșu-rubiniu profund cu tente granat
Miros: buchet încântător de fructe roșii închise la culoare, în special zmeură, mure și cireșe, cu adieri de violete și note picante date de Syrah
Gust: elegant, catifelat și corpolent, cu structură foarte bună, tanini rafinați, delicați și bine integrați și sfârșit lung, foarte plăcut
Recomandări gastronomice: platouri reci, carne roșie, cârnați, paste cu sos de carne picant, pește gras, brânzeturi afumate sau brânzeturi cu ierburi aromate
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
50% din Syrah este maturat 6-8 luni în butoaie de stejar. Nero d’Avola este maturat numai în inox. La sfârșitul perioadei de maturare, cele două vinuri sunt asamblate și lăsate să continue maturarea în cisterne de inox, timp de 6 luni.