Bagual Vineyard Carignan Garnacha Mataró 2018 – Lot 96

165,00 lei

An

Culoare

Alcool

Vinificare

Țara

Punctaje/Medalii

Producator

Soi

, ,

SKU: 1613

Descriere

Garage Wine Bagual Vineyard Carignan Garnacha Mataró 2018 – Lot 96
Perioada optimă de consum: 2020 – 2030

Producător: Garage Wine Co –  Bagual / Caliboro D.O., Maule Valley

Soi: Carignan, Garnacha și Mataró field-blend (struguri din aceeași vie)- o parte din struguri au cofermentat și o parte din vin a fost vinificat separat

Culoare: roșu-purpuriu intens

Miros: subtil, de prune și fructe de pădure cu note picante și florale

Gust: opulent, echilibrat, stratificat și nervos pe palatin, cu aciditate frumoasă și taninii fini ai soiului Garnacha, stejar perfect integrat și sfârșit savuros
Recomandări gastronomice: friptură sau grătar de miel ori vită, preparate asiatice cu carne de porc, hamburgeri, brânză de capră

Alcool: 14%
Aciditate: 5,84 g/l
Zahăr rezidual: 1,36 g/l
pH: 3,41

Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 5.239
Număr de butoaie: 18
Fermentație naturală în vase de fermentare deschise, cu drojdii indigene. Presare manuală. O mică parte din vin a fost făcută din struguri nedesciorchinați și zdrobiți cu picioarele – acest vin a fost mai taninos și cu aciditate volatilă mai ridicată și a fost folosit pentru a completa celelalte butoaie. Vinul a fost maturat timp de două ierni în butoaie la a treia sau mai multe folosiri.
Descrierea producătorului: ”De pe malurile Perquilauquén-ului – râul care curge invers, adică, spre est, din munții de coastă spre Anzi. Unul dintre cele 12 vinuri de terroir pe care le producem – un vin unic făcut de pe o parcelă mică cultivată prin metode ancestrale, manual și cu ajutorul cailor, de familia Solar, în Secano Interior. Acest vin este un tribut adus rezilienței viticultorilor din Maule care au păstrat vițele din Caliboro de pe vremea coloniștilor. Cel de-al 96-lea vin pe care l-am îmbuteliat din 2001 încoace și, de aceea, l-am etichetat Lot #96. 2018 a fost un an superb spre extraordinar – cel mai bun de când am început să facem acest vin, în 2006. ”
95 Puncte Parker: ”Bagual Vineyard Cariñena Garnacha Monastrell 2018 etichetat Lot #96 (în trecut, acest vin a fost îmbuteliat cu numerele 76, 66, 56 și 46) vine din aceeași vie ca monovarietalul Garnacha – numai 1,1 ha de vițe vechi cu un field blend de trei soiuri (chiar dacă Garnacha a fost realtoit mult mai târziu). Tot la fel ca Garnacha pur, acest 2018 este mai rotund și are tanini de calitate mai bună decât în 2019. Un vin pământos și puternic marcat de caracterul soiului Cariñena (Carignan), cu o frumoasă maturitate fenolică și prospețime. Fermentația malolactică durează, de obicei, șapte luni, iar maturarea a durat două ierni și a avut loc în butoaie la a treia folosire sau chiar mai vechi. Îmi amintește de un Priorat elegant.

În acest moment, Garage Wine Co., unul dintre producătorii mei preferați din Chile, produce 16 vinuri diferite. Am gustat două ediții din fiecare vin (deci, o mulțime de sticle), în special din 2018 și 2019, unele dintre cele mai bune vinuri pe care le-au produs până acum. Garage Wine are acum 36 ha de vie, vinde struguri premium unor crame renumite și produce vinuri proprii. Oamenii de aici sunt dinamici și se întâmplă tot timpul ceva nou, precum primele vinuri din gama Cru, despre care spun că sunt superioare celor de  parcelă unică. Degustarea vinurilor de Garage Wine este întotdeauna un moment captivant, căci vinurile au o personalitate puternică și sunt printre cele mai bune din Chile, iar explicațiile lui Derek Mossman sunt amuzante și îmbogățitoare. În notele mele de degustare am reprodus o mulțime de lucruri pe care mi le-a spus, deoarece cred că ele trebuie împărtășite. La început, multe dintre vinuri au un caracter de pământ și sunt, uneori, reductive, dar beneficiază de timpul petrecut în pahar și de o eventuală decantare. Întotdeauna, se schimbă locuri, Caliboro, fermentații, mai mulți ciorchini în unele vinuri, mai mult beton, mai multe amfore și butoaie mari, mai puțin extract, vinificare mai blândă, vinuri noi, Cabernet din sud și ceea ce numesc ei Cru, după 14 ani în Maule. Chiar și la nivel de management au loc schimbări – Pilar este acum CEO. În esență, ei spun pur și simplu că ”Reînviem vii vechi prin viticultură regenerativă, pentru a obține struguri mai gustoși.”