Descriere
Tenuta Buon Tempo Brunello di Montalcino 2010
Perioada optimă de consum: 2016-2029
Producător: Tenuta Buon Tempo – Montalcino
Soi: Sangiovese Grosso
Culoare: roșu-rubiniu închis
Miros: floral, cu note de carne de vânat afumată, piele, fructe negre
Gust: elegant, proaspăt și fructuos, cu arome de șuncă afumată, cireșe și mure uscate, mentă, ierburi aromate, pământ și condimente exotice; corp plin, tanini puternici dar fini și o extraordinară concentrare; postgust picant, cu note de cireșe negre, scorțișoară, salvie și anason
Recomandări gastronomice: fripturi preparate cu vin, vânat, brânzeturi mediu maturate
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 18-20°C
Maturitate anticipată: 2016 – 2022
Maturat 24 luni în butoaie franțuzești de 500 l, 40-50% lemn nou, 18-24 luni în butoaie de stejar sloven de 64 hl, 6 luni în tancuri de inox și 6 luni la sticlă.
92 Puncte James Suckling: ”Aromele de ciuperci, fructe uscate și pământ conduc spre un vin cu corp plin, tanini puternici și sfârșit condimentat. Un stil mai pământos și mai plăcut. Va fi mai bun în 2016.”