Descriere
Garage Wine Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
Perioada optimă de consum: 2022 – 2026
Producător: Garage Wine Co – Secano Interior – Coelemu, Maule Valley
Soi: 100% Cinsault
Culoare: roșu-purpuriu strălucitor
Miros: proaspăt, de prune negre, pământ ud și condimente
Gust: rotund, generos, proaspăt și suculent, cu arome abundente de coacăze roșii și coajă de portocală, aciditate savuroasă, corp mediu și tanini moi
Recomandări gastronomice: melci cu usturoi, tocănițe sățioase, fripturi de vită, miel, ied, rață, pui sau porc
Alcool: 12,5%
Aciditate: 5,37 g/l
Zahăr rezidual: 1,34 g/l
pH: 3,37
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 4.626
Număr de butoaie: 16
Vinul face parte din gama Single ferment. Fermentație naturală în cisterne conice deschise de 1.500 kg. Maturat timp de două ierni în butoaie de stejar la a doua sau mai multe folosiri.
Descrierea producătorului: ”Trei viticultori, un singur vin. Vinurile din gama Single Ferment includ struguri din mai multe parcele sau vii care sunt co-fermentați. Strugurii nu intră în tanc deodată, ci îi adăugăm pe măsură ce-i culegem. În acest caz, strugurii vin de la doi producători din Guarilihue [Alto] și unul din Ranquil, iar viile sunt lucrate manual și cu ajutorul cailor. Ciorchinii lignificați au fost reintroduși în vin după zdrobire, pentru a evita fermentația carbonică. Maturat o iarnă în butoaie foarte vechi.”
92 Puncte Vinous: ”Cinsault Soothsayer Single Ferment 2019 vine din Coelemu, situat în Maule, în zona Secano Interior, unde nu se practică irigarea. A fost fermentat numai în cisterne deschise și a petrecut iarna în butoaie neutre. Roșu-purpuriu strălucitor. Nasul oferă note de căpșuni și cireșe amare plus aluzii de violete, flor, tulpină de viță și o adiere de ierburi aromate. În gură, este plăcut, puțin nervos și proaspăt. Un vin roșu care stinge setea, plin de detalii.”
92 Puncte Parker: ”În acest an, vinul are un conținut alcoolic moderat (12,5%), iar, în gură, este ușor, mai delicat, dar are, totuși, o tentă rustică. Au fost produse 4.626 sticle. Îmbuteliat în februarie 2020.
În acest moment, Garage Wine Co., unul dintre producătorii mei preferați din Chile, produce 16 vinuri diferite. Am gustat două ediții din fiecare vin (deci, o mulțime de sticle), în special din 2018 și 2019, unele dintre cele mai bune vinuri pe care le-au produs până acum. Garage Wine are acum 36 ha de vie, vinde struguri premium unor crame renumite și produce vinuri proprii. Oamenii de aici sunt dinamici și se întâmplă tot timpul ceva nou, precum primele vinuri din gama Cru, despre care spun că sunt superioare celor de parcelă unică. Degustarea vinurilor de Garage Wine este întotdeauna un moment captivant, căci vinurile au o personalitate puternică și sunt printre cele mai bune din Chile, iar explicațiile lui Derek Mossman sunt amuzante și îmbogățitoare. În notele mele de degustare am reprodus o mulțime de lucruri pe care mi le-a spus, deoarece cred că ele trebuie împărtășite. La început, multe dintre vinuri au un caracter de pământ și sunt, uneori, reductive, dar beneficiază de timpul petrecut în pahar și de o eventuală decantare. Întotdeauna, se schimbă locuri, Caliboro, fermentații, mai mulți ciorchini în unele vinuri, mai mult beton, mai multe amfore și butoaie mari, mai puțin extract, vinificare mai blândă, vinuri noi, Cabernet din sud și ceea ce numesc ei Cru, după 14 ani în Maule. Chiar și la nivel de management au loc schimbări – Pilar este acum CEO. În esență, ei spun pur și simplu că ”Reînviem vii vechi prin viticultură regenerativă, pentru a obține struguri mai gustoși.”