Las Higueras Vineyard Cabernet Franc 2018 – Lot 102

155,00 lei

An

Culoare

Alcool

Vinificare

Țara

Punctaje/Medalii

Producator

Soi

SKU: 1656

Descriere

Garage Wine Las Higueras Vineyard Cabernet Franc 2018 – Lot 102
Perioada optimă de consum: 2021 – 2030

Producător: Garage Wine Co – Maule Valley

Soi: Cabernet Franc – vițe vechi de peste 100 ani, struguri de pe 2 ha dintr-o vie de 8 ha, randament de 3,500 kg/ha, ciorchini foarte mici, viticultură organică

Culoare: roșu intens

Miros: complex, de mure, cireșe amare, ierburi aromate, mentă, camfor și aluzii picante

Gust: atipic pentru un Cabernet Franc din lumea nouă, echilibrat și expresiv, cu arome clasice de ierburi aromate, frunze și condimente și note de grafit și frunze de roșii susținute de taninii și aciditatea bine integrate
Recomandări gastronomice: antreuri cu măsline, chips-uri, sosuri aromate, mezeluri, cârnați de porc, paste cu sos roșu, pizza, risotto cu trufe, legume la grătar, brânzeturi cremoase (Feta, Gorgonzola)

Alcool: 13%
Aciditate: 5,69 g/l
Zahăr rezidual: 1,36 g/l
pH: 3,49

Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 5.975
Număr de butoaie: 21

Fermentație naturală cu drojdii indigene în cisterne ovale deschise de 3000 kg. Maturat timp de două ierni în butoaie de stejar la a treia folosire.
Descrierea producătorului: ”Producem Las Higueras din 2013. Strugurii provin dintr-un colț de 2 ha al unei vii de 8 ha plantată cu Cabernet Franc de peste 100 ani. O eminență din vremuri demult apuse care strălucește într-o ambianță nouă. Un Cabernet Franc rar.”
94 Puncte Parker: ”Există o explicație lungă despre ceea ce s-a întâmplat la Las Higueras, o vie de Cabernet Franc din Maule din care a fost făcut Las Higueras 2018, pe care producătorii îl consideră parte a tranziției de la un Cabernet Franc chilian relativ taninos la ceva mai elegant și mai fin, cu mai puțin extract și mai mult nerv. Edițiile care fac această trecere sunt cele din 2017 până în 2020. Cea din 2018 are numai 13% alcool și o prospețime notabilă și este aromat, subtil, elegant și proaspăt, fiind, după cum pare, cea mai mare reușită de până acum. Îmbuteliat în ianuarie 2019.”