Descriere
Château Ormes de Pez Saint-Estèphe 2010
Perioada optimă de consum: 2020 – 2039
Producător: Château Ormes de Pez – Saint-Estèphe
Proprietar: familia Cazes, proprietară a faimosului Château Lynch-Bages
Soi: 57% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 7% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot -struguri culeși manual și triați optic
Culoare: roșu-granat intens
Miros: parfum senzual și seducător de plăcintă cu mure, tort Pădurea Neagră și vișine, plus nuanțe de violete zaharisite, sos hoisin, ciocolată neagră și lemn dulce
Gust: opulent, elegant, armonios, picant și distinct, cu structură bine-rotunjită, tanini robuști, dar râmîne catifelat și cărnos
Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie, miel, rață, vânat, friptură de pui sau preparate asiatice
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc 45% noi.
95 Puncte James Suckling: ”Arome splendide de coacăze și mure, cu aluzii de condimente. Corpolent, cu tanini fabuloși și textură lungă, cremoasă. Îmi place foarte mult profunzimea fructului. Cel mai bun făcut vreodată. O valoare sigură pentru acest an de recoltă.”
92 Puncte Parker: ”De culoare roșu-granat profund, Ormes de Pez 2010 emană un parfum senzual și seducător de plăcintă cu mure, tort Pădurea Neagră și vișine, plus nuanțe de violete zaharisite, sos hoisin, ciocolată neagră și lemn dulce. Corpolent, bogat și catifelat în gură, are un filon fantastic de prospețime care intensifică fructul decadent în sfârșitul lung, plin de energie.”
17 Puncte Jancis Robinson